Ilmaston ehdoilla

Autamme mielellämme pienentämään lemmikkisi hiilijalanjälkeä! 

Pidämme valikoimassamme poikkeuksellisen paljon ympäristöystävällisempiä tuotteita. Olemme myös pyrkineet tekemään näiden löytämisen kaupastamme helpommaksi.

Löydät meiltä mm. muovittomat ja biohajoavista tai kierrätetyistä materiaaleista valmistetut ruoka- ja juomakupit, lelut, kauhat ja kissanvessat. Meiltä löydät laajan valikoiman ekologisempia ja maatuvia kissanhiekkoja ja kuivikkeita eri eläimille. Mukana myös kierrätyskuituisia ja kotimaisia vaihtoehtoja. Lisäksi pidämme valikoimissamme useita hieman ilmastoystävällisempiä kissan- ja koiranruokia, jotka löytyvät helposti myös omasta osastostaan. Näiden määrittelynä pidämme sitä, ettei niissä ole käytetty märehtijöiden lihaa, palmuöljyä, manteleita tai riisiä. Hiilihydraatinlähteenä niissä on esim. kauraa, perunaa tai palkokasveja.

Meiltä saat monia tuotteita, mm. herkkuja ja leluja, irtonaisena ja paperipusseihin pakattuina. Pyrimme tällä tavoin vähentämään muovijätettä. Paperipussit voit kierrättää, polttaa, kompostoida - tai mieluiten uudelleenkäyttää esim. biojätepusseina.

Kierrätämme pakkausmateriaalit. Pahvilaatikot pyrimme aina käyttämään kahteen kertaan, jos niiden kunto ja vahvuus sen sallii. Saatat siis saada lähetyksesi vaihtelevan näköisissä pakkauksissa brändättyjen pahvilaatikoiden sijaan - tämä on arvovalinta, josta haluamme pitää kiinni. Yhtä lyhyttä kuljetuskertaa varten tuotettu pakkausjäte on turha rasite ympäristölle, ja lisää toimitusten hiilijalanjälkeä.  

Jos joudumme käyttämään muovipusseja, ovat ne uudelleenkäytettävissä mm. roskapusseiksi, ja ne on valmistettu vähintään osittain kierrätysmateriaaleista. Voit ostaa meiltä myös kangaskassin. Muistathan kuitenkin, että kangaskassi on muovikassia ekologisempi vain, jos sille tulee säännöllistä käyttöä. Käytämme muoveja (mm. kiristekalvo, kuplamuovi) lähetyksissämme silloin, kun se on tuotteen suojaamiseksi tai sen säilyvyyden takaamiseksi välttämätöntä. Vaikka pyrimme välttelemään muovia, on pakkausmuovi aina pienempi paha kuin hävikiksi muuttuneet tuotteet.

Pääkuljetuskumppanimme on Posti. Postin kaikki jakelu-, kuljetus-, rahti- ja varastopalvelut Suomessa ovat asiakkaille hiilineutraaleja Posti Green palveluita, ilman lisämaksuja.

Omat kotiinkuljetuksemme ja palvelukäyntimme suoritamme aina reittimme optimoiden, ympäristö edellä. Tästä syystä emme anna peruskäynneille tarkkoja kellonaikoja vaan suoritamme ne ekokäynteinä. Liikumme lähes yksinomaan pienipäästöisellä pikkuautolla.

Halutessasi henkilökohtaista neuvontaa, voit tilata meiltä palvelukäynnin ja autamme valitsemaan juuri omalle lemmikkillesi sopivan, mutta silti mahdollisimman ilmastoystävällisen ruokintatavan sekä muut tuotteet aina kuivikkeista jopa harrastuksiin. Suositusten tekijällä ovat tukenaan myös maatalouteen, biotalouteen ja ilmastonmuutosasioihin liittyvät korkeakouluopinnot.

 

Toivotko jotain tiettyä tuotetta valikoimiimme? Kerro siitä meille! Toiveita voit lähettää osoitteeseen info@lemmikkihoiva.fi.