Lomahoito

Edessä matka? Jouduitko sinä tai läheisesi sairaalaan? Tulossa normaalia pidempiä työpäiviä?

Saat kauttamme asiantuntevan hoitajan käymään kotonasi hoitamassa lemmikkisi. Normaalisti käyntejä on kerran päivässä ja käynnin pituus 30 min, 45 min tai 60 min, eläinten lukumäärästä ja lajista riippuen. Meiltä on saatavilla myös hyvin rajallinen määrä erikoishinnoiteltuja pyhäpäivien käyntipaketteja joulun ja uuden vuoden pyhien ajaksi. Hoitopaketit ovat saatavilla tarpeesi mukaan päiväksi-pariksi, tai sitten koko viikonlopuksi tai viikoksi. Kauttamme on sovittavissa myös säännöllinen hoitopalvelu, jos tarvitset hoitoapua esim. joka viikko perjantaisin tai joka toinen lauantai.

 

Miksi hoitaja kotiin?

Osa eläimistä stressaantuu huomattavasti matkasta hoitolaan ja siellä vietetystä ajasta, vieraiden hajujen, ihmisten ja äänien ympäröimänä. Monille lajeille hoitoloita ei ole edes olemassa. Hoitokäynti kotona on monesti myös huomattavasti edullisempi vaihtoehto jos eläimiä on useita. Hoitokäynnin pituus määräytyy aina tapauskohtaisesti ja sovitaan omistajan kanssa. Käynnin pituuteen vaikuttavat mm. haluttujen toimenpiteiden kirjo sekä eläinten laji ja lukumäärä - osa eläimistä tarvitsee myös seuraa ja aktivointia, siinä missä osalle (esim. kalat) riittää yleensä ruokinta ja perusasioiden varmistaminen. Meiltä saat tilattua 1/2-2 h mittaisia hoitokäyntejä.

 

Ennen hoitojaksoa

Ensimmäinen, lyhyempi, käyntikerta on ennen reissua. Käynnin yhteydessä luovutetaan avain ja käydään läpi tehtävät hoitotoimet sekä allekirjoitetaan hoitosopimus. Sopimuksessa määritellään mm. se, miten toimitaan jos lemmikkisi sairastuisi kun olet itse reissussa eikä sinua jostain syystä tavoiteta.

Huomaathan, että lain mukaan eläinten hyvinvointia on seurattava päivittäin. Jos olet poissa kotoa pidempään eikä kotonasi käy välillä kukaan muu, voit tilata meiltä vain jokapäiväisen käynnin.

Hoidon sisältö sovitaan aina tapauskohtaisesti. Hoidamme näin sovittaessa samalla myös kukkien kastelut, postien lajittelun, hanat ja muut toimenpiteet mistä on ennalta sovittu.

 

Esimerkkejä

Esim. kissojen kohdalla hoitokäyntiin kuuluu yleensä hiekkalaatikkojen siivous, kissojen ruokinta (kuivamuona, märkäruoka), mahdolliset lääkitsemiset, kunnon tarkistaminen ja leikittämistä, seuranpitoa tai turkin hoitoa kissan mukaan. Sisäkissojen kohdalla suosittelemme aina vähintään 45 min päivittäistä käyntiä vaikka kissalla olisi kissakaveri, kissa tarvitsee seuraa ja tekemistä.

Frettien kohdalla yleensä siivotaan hiekkalaatikot, tarkastetaan eläinten vointi, vaihdetaan vedet, ruokitaan eläimet, täytetään mahdolliset aktivointilelut ja siivotaan tarpeen mukaan. 

Jyrsijöiden ja kanien kohdalla yleensä vaihdetaan vedet, siivotaan hiekkalaatikot tai vessanurkkaukset, tarkistetaan eläinten vointi ja ruokitaan eläimet sekä siivotaan vanhat ruoat pois.

Kilpikonnien, liskojen ja sammakkoeläinten kohdalla peruskäynnin yhteydessä yleensä vaihdetaan vedet, tarkistetaan tekniikan toimivuus, tarkistetaan eläinten vointi, ja lajin mukaan hoidetaan siivousta, sumuttelua ja ruokintaa. Hoidamme vain myrkyttömiä eläimiä. Meillä on vuosikymmenten matelijakokemus ja vaikka matelijatuotteet eivät kuulu normaalivalikoimaamme, voimme monissa tapauksissa tilata tarvitsemasi tuotteet erikoistilauksena (mm. Komodo, Sera). Valikoimassamme ei ole tällä hetkellä ruokaeläimiä.

Akvaarioiden kohdalla peruskäynnin yhteydessä yleensä tarkistetaan eläinten hyvinvointi, tekniikan toimivuus, ruokitaan eläimet ja tarvittaessa testataan veden laatu, lisätään sovitut aineet (esim. vedenparannus, lääkkeet tai kasviravinteet) tai puhdistellaan laseja. Hoidamme vain myrkyttömiä eläimiä. Tarvikkeita ja ruokia on tilattavissa erikoistilauksena (mm. Sera).

Myös hevos- ja tuotantoeläinkäynnit onnistuvat, esim. yllättävän sairastumisen tai loukkaantumisen satuttua kohdalle ja kun lomittajaa tai muuta apua ei ole saatavissa. Meidän kauttamme tulevalla hoitajalla on aina alan koulutus.

Meiltä ei tällä hetkellä ole saatavissa lomahoitopaketteja linnuille.

Koirien osalta onnistuvat kauttamme hoitokäynnit silloin, kun omistajalla on esimerkiksi normaalia pidempiä työpäiviä ja koiran tulee päästä kesken päivän tarpeilleen, tai saada lääkkeensä, ruokansa tai seuraa. Lomahoitopalveluita koirille meillä ei valitettavasti ole.

 

Tilaamasi tuotteet odottavat sinua kun palaat kotiin

Lomahoitokäyntien yhteydessä toimivat aina myös kotiinkuljetuksemme, ilman minimitilausrajoja ja veloituksetta!

 

Saatavuus

Lomahoitokäyntejä ja yllättävistä olosuhteista johtuvia hoitokäyntejä (esim. sairastumiset, loukkaantumiset, sairaalaan joutumiset) teemme Espoossa, Kauniaisissa, Lohjalla, Vihdissä, Kirkkonummella ja Siuntiossa kaikkina viikonpäivinä. Lähialueille saatamme pystyä tarjoamaan palvelun, mutta tarkistathan saatavuuden meiltä ensin. Muut käynnit ja pelkät kotiinkuljetukset tehdään alueellisen syklin mukaan.

 

Huom! Koronavirusepidemian aikana ensimmäistä käyntiä ei voi ostaa suoraan verkkokaupasta, vaan olethan ensin meihin yhteydessä (esim. tilaukset@lemmikkihoiva.fi tai WhatsApp) ja käymme läpi turvallisuusohjeet.